over ons

Graag vertellen we jou ons verhaal, onze visie en onze missie

jouw verlangens wijzen de weg

Bij Desideratum gaan we voor jouw verlangens. Het zijn namelijk de richtingaanwijzers naar jouw vrije levensstroom. En de toegangspoorten? Die zitten in je lichaam, jouw energie, jouw intentie. Bij Desideratum krijg je niets minder dan wezenlijke transformatie. Wij werken vanuit de visie dat ieder mens is geboren met een volledig potentieel en dat dit ook weer beschikbaar kan komen. Want iedereen heeft het recht om vrij te zijn en de levensenergie volop te laten stromen. En in die vrijheid zit vreugde!

Wil jij ware vreugde, intimiteit met jezelf, jezelf of je geliefde beminnen in àlle opzichten? Ben je er klaar voor om de God en Godin te zijn die in jou schuilt?

“Omarm je verlangens, bevrijd je levenslust!”

Over Sjaak

Nieuwsgierig naar jou neemt Sjaak je graag mee in de wereld van grenzeloze transformatiekracht.

Over ons

Kersti en Sjaak houden van elkaar, van het leven en van de liefde. Ze creëren vanuit flow en overvloed en delen dat graag met jou!

Over Kersti

Brengster van liefde, volop vrouw, krachtig en zacht  Weinig ontgaat haar scherpe oog en warme hart.

mijn diepste verlangen is groei

Mijn ziel verlangt eindeloos naar groei, ervaring en verdieping. Ik ken het keurslijf van perfectionisme, zelfveroordeling en negatieve gedachten. Dat heeft me op het pad van zelfontwikkeling geplaatst; Godinzijdank voel ik me zó anders nu!

Ik ben zacht en stevig, wild en stil, godin en vrouw. En ik denk niet dat ik ooit stop met groeien. Groei is ook waarin ik jou met mijn hele hart bijsta. Vanuit mijn eigen doorleefde ervaring kan ik onvoorwaardelijk, op diep niveau en in liefde aanwezig zijn tijdens jouw proces.

zelfveroordeling

Ooit was ik bang voor mensen en hun oordeel over mij. Ik wilde alles heel goed doen, zodat ik aardig gevonden zou worden en waardering zou ontvangen. En de strengste stem kwam uit mijn eigen binnenste.

Door hard werken als juriste bij de overheid lukte het redelijk om gewaardeerd te worden. Maar ik werd er ook moe van, mijn innerlijke critica werd er niet stiller op en het vervulde me niet. Dus toen ging ik op pad… In zingevingsland, coachingsland, lichaamswerkland, tantraland, sjamanenland. Opleidingen en ervaringen volgden elkaar op en ik viel op mijn plek: “DIT heb ik te doen!” Zelfs zodanig, dat ik uit mijn baan gestapt ben, vòl het ondernemerschap in.

liefde

Ik ben intens dankbaar dat ik geleerd heb om van mezelf te houden. Het klinkt cliché en simpel misschien, maar het is zó diepgaand en zó waar: alles begint bij zelfliefde. Liefde voor mijn lichaam, liefde voor mijn gedachten, liefde voor wat ik kan en voor wat ik niet kan.

Ik loop dit pad dagelijks; we zijn volgens mij nooit ‘af’, dus ik blijf leren en steeds dieper verzachten, verstevigen, verankeren. Mijn geliefde Sjaak vormt een intense spiegel voor me, zowel in het genieten als in het confronteren. Ik hou van de liefde en ik breng jou met stevige zachtheid bij jouw eigen (zelf)liefde!

priesteres en sjamane

 Ik heb kennis over rituelen en magie. Ik weet van oude pijn, van duisternis en licht. Ik zie de diepe kracht in ieder mens. Jaren geleden heb ik ontdekt dat ik priesteres ben, en dat ik een speciale taak heb om vrouwen naar hun eigen vrouwelijkheid te begeleiden en hen in ware verbinding met elkaar te brengen.

Rituelen hebben een grote kracht, bieden een overgang van de ene fase naar de andere, maken het mogelijk om oude dingen los te laten en het nieuwe uit te nodigen. Ik hou ervan om die ruimte te creëren, de bedding aan te roepen en jou daarin uit te nodigen. Mijn sjamanendrum roept de diepe womb space aan en verklankt de hartenklop van de Aarde.

Het is allemaal om me heen èn in me, waardoor ik altijd ankers heb voor (nieuwe) balans en verdere groei. Belichaming is m.i. de sleutel; je leert van niets anders werkelijk dan van je eigen belichaamde ervaring. Het sjamanisme is momenteel mijn eigen ontwikkelingspad, ik volg trainingen o.a. in Zweden en Amerika.

Ik ben een realist, ik geloof in wonderen

Mijn eigen weg van bewuste groei begon toen ik 17 was en het uitschreeuwde dat ik weer wilde voelen. Vanuit de verkramping die ik toen voelde heb ik een lange reis afgelegd van bewustwording en transformatie. Van het afpellen van de belemmeringen die ik in mijn jeugd had opgedaan, het vallen en weer opstaan in relaties tot het meer en meer gaan staan in mijn eigen kracht en potentieel. Ik weet hoe het is om je in een harnas opgesloten te voelen, ik weet wat er voor nodig is om daar vervolgens uit te kunnen komen. Met deze rijkdom in mijn bewustzijn en met een aantal krachtige transformatie tools in mijn gereedschapskist kan ik nu de begeleider op jouw reis naar vrijheid zijn.

nieuwsgierigheid

Hoe werkt dit leven, hoe werkt het mens zijn? Mijn eigen worsteling en die van de mensen om mij heen maakten me nieuwsgierig naar hoe het ook anders kon. Deze vragen hebben mij van jongs af aan beziggehouden en ik ben daardoor al vroeg geïnteresseerd geraakt in religie, boeddhisme en spiritualiteit. Maar ook psychologie, biologie en natuurkunde hadden mijn aandacht. Nu, ruim 30 jaar later, heb ik vele puzzelstukjes opgepakt en in elkaar gepast. Maar de puzzel voelt nog niet af en mijn nieuwsgierigheid blijft. Diezelfde nieuwsgierigheid neem ik ook mee in mijn ontmoeting met jou; wie ben je echt, wat is jouw verhaal en waar ligt jouw sleutel tot vrijheid? En ik maak jou ook graag nieuwsgierig naar wat er nog meer mogelijk is. Ben je benieuwd? Ik ook!

transformatiekracht

Het werd mij al snel duidelijk, de enige constante is verandering. Kijk naar de natuur, kijk naar je eigen leven en je ziet dat het waar is. Als jong volwassene werd ik van dichtbij geconfronteerd met de dood, waarna het leven verder ging. Jaren later werd ik ontslagen en vond weer een nieuwe baan, belande ik in een scheiding en kreeg weer een nieuwe relatie. Verhuisde ik 6 keer in 3 jaar en vond daarna weer een nieuw thuis. Het leven is één grote transformatiedans. Maar wie bepaalt die dans? Toeval, het leven, de anderen? Of misschien toch jijzelf? Bewust geworden van mijn transformatiekracht ben ik steeds meer zelf richting gaan geven aan mijn leven. Kort samengevat; met jouw verlangens als brandstof kun je jouw leven krachtig in eigen hand nemen! Hoe dat werkt leg ik je graag een keer persoonlijk uit.

hoe zou ’t zijn?

Volgens mij zijn we allemaal wel opgegroeid met de sprookjes van de gebroerders Grimm, het sprookjesbos in de Efteling of met Pippi Langkous, ja toch? Wonderlijke verhalen die een betoverende werking op mij hadden. Later kon ik diezelfde betovering en fascinatie voelen bij de verhalen over Griekse goden of de film ‘The NeverEnding Story’. Waar ik me vele jaren lang verloor in de ratio en logica van de materiële wereld en de ICT, besef ik nu hoe belangrijk het is om óók verbeeldingskracht te hebben. In The NeverEnding Story maakte het ‘Niets’ door het gebrek aan fantasie bijna een einde aan de wereld! Sinds ik met de methode Touch of Matrix® werk is verbeeldingskracht een zeer wezenlijke en concrete sleutel voor mij geworden. Hoe zou ’t zijn als we niet alleen vol vreugde gaan dromen van grootse dingen, maar dat onze verbeeldingskracht de sleutel is tot de door ons gewenste werkelijkheid? Laat ’t maar gebeuren …

We stromen samen

Kersti en Sjaak vormen samen Desideratum. Ze geven workshops, coaching, retraites en healing met als rode draad ‘de vrije levensstroom’: hoe kun je als mens vrijelijk jezelf zijn, los van het verleden komen, oude wonden helen en je levensvreugde vergroten? 

Dit is een koppel dat zelf dagelijks leeft wat ze uitdragen, leert, elkaar innig liefheeft, zich radicaal eerlijk opent naar elkaar en ook na jaren samenzijn diepere diepten blijft ontdekken. Ze combineren hun achtergronden in coaching, lichaamswerk, tantra, sjamanisme, healing, systemisch werk en tempelwerk tot een krachtige mix.

warm en open

Niets is gek bij ons. We nodigen je uit in onze ruimte, met alles wat je bent en voelt. Ons hart is open en we zetten ons volledig in. We delen lessen uit ons leven, uit onze eigen relatie en in veel gevallen delen we zelfs ons eigen huis (als workshop/sessieruimte).

We blijven zelf voortdurend leren: in de praktijk van het leven, onze liefde, en in workshops die we volgen op het vlak van intimiteit, relaties, healing en sjamanisme.

We gebruiken in ons werk o.a. coachingstechnieken, healing, lichaamsgerichte oefeningen, adem, massage, energiewerk, rituelen, visualisaties, tantra, schrijf- of creativiteitsopdrachten. 

hoe gaan wij te werk?

Bij Desideratum krijg je niets minder dan wezenlijke transformatie. Wij werken vanuit de visie dat ieder mens is geboren met het potentieel van vrije levensenergie.

We gaan uit van jouw verlangens. Het zijn de richtingaanwijzers naar jouw vrije levensstroom. We verwelkomen daarbij jouw angsten, verdriet, boosheid of blokkades. Dat zijn namelijk de toegangspoorten tot het kunnen leven van je verlangens.

En wat zijn de sleutels om deze poorten te openen? Je lichaam, jouw energie, jouw intentie. In een veilige bedding nodigen wij jou uit om te bewegen, te voelen, en te uiten wat er opgeslagen ligt.

Het resultaat? Stromende levensenergie. Die sprankel waar je naar verlangde. Je voelt je zelfverzekerd, lekker in je vel, dansend, stralend. Het uitspreken van jouw behoeften gaat vanzelf. Je seksleven is veel intenser en spannender. Je hebt meer creatieve ideeën. Je hebt toegang tot jouw innerlijke krachtbron. Er zijn beslist wel eens mindere dagen, maar je weet wat je dan kunt doen.

 

voor wie?

Single, koppel, of welke relatievorm ook – bij ons ben je warm welkom.

Wil jij ware vreugde, intimiteit met jezelf, jezelf of je geliefde beminnen in àlle opzichten (en dus niet alleen fysiek)? Ben je er klaar voor om de God of Godin te zijn die in jou schuilt? 

We stemmen af op jou en je verlangens en bekijken op die manier wat voor jou het beste werkt. We creëren voor jou een transformatietraject op maat, zodat jij heel gericht krijgt waar je voor komt. Losse sessies geven we zelden, we werken liever langer met je in de vorm van een traject, zodat jouw wezenlijke transformatie daadwerkelijk plaatsvindt en ook duurzaam verankerd kan worden. 

voel je welkom!

Weekdagen

9u-22u

Weekenden

op aanvraag

Contact formulier

Contact

telefoon

Kersti: +31 (0)6 275 234 19
Sjaak: +31 (0)6 11 01 86 36

Mail

kersti@desideratum.nl
sjaak@desideratum.nl

Adres

Waterlandsingel 104
2548 ST Den Haag
Nederland