de kunst van aanraking

Voor liefdesstellen

Een liefdesverklaring aan het lichaam

Geeft verdieping aan jullie intimiteit

Vergroot je bewustzijn en energie

Met theorie èn praktijk

Leer tantrische massagetechnieken ook voor thuis

De kunst van aanraking 
een liefdesverklaring aan het lichaam

kern

Tantra massage is een liefdesverklaring aan het lichaam. Het opent ons voor intimiteit en affectie, waardoor we diep verbonden raken met onszelf, onze partner en de wereld. Het vergroot ons bewustzijn en verruimt de vrije stroom van energie. Tantra massage eert de mens als goddelijk en perfect wezen in al zijn facetten. Via het lichaam wordt de ziel aangeraakt en verwelkomd. De open blissful space die dan ontstaat, is moeilijk in woorden te vatten ~ deze magie kun je alleen begrijpen door het te ervaren.

Overzicht

Binnen ons aanbod van de Kunst van Aanraking  is er keuze uit een drietal workshops. Van beginner tot gevorderde, er is voor iedereen veel te ervaren. Voor de data zie de agenda of kijk onderaan deze pagina voor alle opties.

5-elementen massageworkshop

In deze workshop gaan we samen het speelse avontuur van aanraking aan. Gebaseerd op de elementen water, aarde, vuur, lucht en ether leer je diverse kwaliteiten van aanraking. Hierdoor zul je dieper kunnen openen, meer ontspannen en het geeft je plezier op lichamelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Dit geldt zowel voor de ontvanger als de gever. Vanuit vertraging en afwisseling worden poorten geopend naar nieuwe dimensies van genieten. Een ervaring die je mee naar huis kunt nemen om je (liefdes)leven te verrijken.

Yoni & Lingam massageworkshop

In deze workshop delen we onze kennis en ervaring met deze prachtige intieme en heilige manier van masseren met jullie. We geven uitgebreide uitleg over de lijfelijke en energetische kanten van de Yoni en Lingam. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen het vrouwelijke en het mannelijke en hoe kun je daar tijdens een massage gebruik van maken. Ook besteden we aandacht aan het creëren van diepere ontspanning en het vergroten van het orgastisch potentieel. We laten zien hoe je een massage kunt opbouwen en leren je diverse technieken van Yoni en Lingam massage. Dit doen we door te demonstreren en jullie vervolgens in de massage waar gewenst aanwijzingen en tips te geven. Je leert en beleeft waardoor je een prachtige ervaring rijker en vol inspiratie naar huis zult gaan.

Vrije levensstroom – DE DANS VAN SHIVA & SHAKTI

In deze SPECIAL nemen we jullie een heel weekend mee in de wereld van bewustwording, levensenergie en massage.
Je gaat jezelf en je lief helpen om je levensenergie vrij te laten stromen. En jullie zullen elkaar daarbij ook een heerlijke lange massage geven. Dit alles doen we in een weekend vol rust en aandacht, met een afgestemde combinatie van uitleg en oefeningen voor energiewerk, tantrisch ademen en yoni- en lingammassage.
Alle oefeningen zijn erop gericht om je dieper te openen, te ontspannen en plezier te geven zowel op lichamelijk als op emotioneel en spiritueel niveau. Vanuit vertraging en afwisseling worden poorten geopend naar nieuwe dimensies van genieten, die jullie mee kunnen nemen om jullie (liefdes)leven te verrijken.
We ontvangen jullie in de bedding van onze thuistempel, waar jullie overnachten en alle maaltijden voor jullie verzorgd worden. Je leert èn beleeft, waardoor jullie een prachtige ervaring rijker en vol inspiratie naar huis zullen gaan.

“We hebben de workshop als HEEL waardevol ervaren en ’n GROTE verrijking en verdieping van ons (sex-)leven! Ook vanwege het feit, dat we al wat ouder zijn is dit ECHT een waardevolle toevoeging geweest! We kunnen het iedereen aanraden – jong en oud – en hebben naderhand tegen elkaar gezegd, dat we dit HEEL graag eerder hadden meegemaakt!”

Koppel mrt '17

Verloop

In alle workshops nemen we de tijd om jullie welkom te heten, zodat jullie rustig aan kunnen komen. We zorgen voor een veilige bedding door als groep kort kennis met elkaar te maken en de intentie voor de workshop met elkaar te delen. Vervolgens volgen enige zachte oefeningen om meer in het lijf te zakken. We leggen gedurende de workshops de achtergrond van de oefeningen uit, delen theorie en geven lichaamsgerichte oefeningen om het gedeelde te ervaren.

Bij elk massage-onderdeel geven wij een demonstratie inclusief uitleg, zodat je elke stap alvast gezien hebt. Vervolgens zijn jullie klaar voor het zelf geven en ervaren van de massage. We zullen elke stap begeleiden zodat jullie helemaal in de ervaring kunnen zakken. Jullie zullen beiden een ronde geven èn een ronde ontvangen. Na afloop ronden we samen af, geven we nog tips mee en bij de Yoni & Lingam massage krijg je alle stappen op papier mee.

Er is per workshop plaats voor maximaal vier deelnemende stellen. Zo hebben we optimaal aandacht voor iedereen. Bij minimaal twee deelnemende stellen gaat de workshop door.  

“Het was een liefdevolle, veilige en intieme dag. Doordat de groep zo klein is hebben jullie veel aandacht voor elk stel en ondersteunden jullie ons op de momenten waarop dat nodig was. Dat was heel fijn. Het voelt als iets heiligs dat we in onszelf hebben ontdekt. Het heeft ons (nog) dichter bij elkaar gebracht en we voelen de energie nu na een week nog steeds stromen.”

Jan & Jet

kortom:

 

 • Speels, verruimend en verdiepend, ultiem intiem
 • Kleine groep, veel persoonlijke aandacht
 • In onze thuistempel
 • Volledige uitleg en demonstratie
 • De gehele massage met eigen partner geven én ontvangen
 • Vrije Levensstroom: een weekend lang (inclusief overnachtingen)
 • 5 elementen: een avond lang (ca. 4,5 uur)
 • Yoni- en lingammassage: een dag lang (ca. 8,5 uur)
 • VIP-pakket mogelijk: de 5 Elementen en Yoni-&lingammassage in één weekend met gratis overnachting 

“Een prachtig retraite, waarbij ik een fascinerende reis ondernam in mijzelf en samen met mijn lief. Ik ervaarde hoe energie aangesproken kan worden en kan vloeien tussen mij en mijn lief. Hoe seksuele energie kan worden tot levensenergie, met wonderbaarlijke ervaringen tot gevolg. Ik kwam op niveau’s van bewustwording terecht die ik daarvoor nog niet kende. En dat allemaal begeleid door twee fantastische en zeer kundige mensen!

Peter

Bevat:

 • Uitleg
 • Demonstratie
 • Massage
 • Begeleiding
 • Tips & trucs
 • Tantrisch lekkers

Impressie

opties

voel je welkom!

Weekdagen

9u-22u

Weekenden

op aanvraag

Contact formulier

Contact

telefoon

Kersti: +31 (0)6 275 234 19
Sjaak: +31 (0)6 11 01 86 36

Mail

kersti@desideratum.nl
sjaak@desideratum.nl

Adres

Waterlandsingel 104
2548 ST Den Haag
Nederland