Bij Transformational Touch Matrix sessions maak ik volop gebruik van Touch of Matrix. Deze bewustzijnsmethode brengt zeer veel in beweging, of het nou lijfelijk, emotioneel, mentaal of spiritueel is, of een combi hiervan... En met feedback zoals hieronder, wat een plezier om dit te mogen doen!

Als je je verlangens uitspreekt en de intelligentie van het universum vervolgens haar werk laat doen gebeuren er heel bijzondere dingen.

Heb jij misschien ook iets waarvan je denkt 'daar wil ik wel liefdevol afscheid van nemen'? Wie weet is er ook voor jou meer mogelijk dan tot nu toe mogelijk geacht. Stuur dan gerust een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met jouw vragen of voor meer informatie.

Hoe reageren mijn klanten?

"Vele mensen hebben fysieke pijnen of kwalen en vele ook emotionele pijnen, zoals ikzelf. Heb doorheen de jaren reeds vele stukken mogen/kunnen helen via verschillende methodes, krachtige healers, lichtwerkers, koorden doorgesneden ect ... Een hele weg gegaan, en ook geestelijk kunnen verwerken en enorm veel geleerd. En zoals we allen weten, komen we doorheen de jaren soms terug dezelfde tegen maar op steeds diepere stukken.

Nu kwam ik bij Sjaak terecht. We zouden 4 Touch of Matrix sessies doen. Al van het eerste moment, kwamen er tranen (terwijl ik Sjaak al lang ken ook persoonlijk) wist ik meteen dit is een teken op ziele gebied, er mag iets gebeuren. Terug naar oude stukken, maar dit keer op een heel andere manier, Sjaak werkt niet alleen met zijn gidsen en lichtmeesters, hij nodigde ook mijn lichtmeesters, engelen, gidsen uit …het was in samenwerking, tsjakaaa dat was een heel sterk team en enorme energie daar in dat kamertje! Het leek af en toe wel of ik Ayahuasca genomen had. Het ging tot heel diep in mijn cellen, alsof het de diepste laag was, die nu moest/mocht opgekuist worden. Ik was zopas 60 geworden en weet dat karma stopt dan. Wat gebeurde er hier in mijn lijf …een diepe cleaning ( clearing) op het juiste moment, bij de juiste man. Dit was het mooiste kado dat ik mezelf wel kon geven.

De woorden en wijze informatie die hij doorkreeg, waren van zielen niveau en precies dat wat op dat moment in mijn leven to the point was. Met zoveel warmte, liefde en aandacht, in de meest veilige sfeer mocht er zoveel geheeld en losgelaten worden … diep ontroerd, om dit thuisgevoel en vrijheid te voelen. Direct na de behandelingen was het rustig, tijd en ruimte genomen om alles rustig te laten integreren. Nu ongeveer 5 weken later gebeuren er grote verschuivingen, zowel innerlijk als buiten mijzelf. Mijn innerlijke wereld lijkt een shift te hebben gemaakt, ik zie, voel en beleef alles anders …veel vrijer en opener. Krijg gelijk meer energie, signalen, kadootjes van mensen … een stroom van energie komt op me af ...

En hoe raar het ook klinkt (Sjaak jij weet waar het over gaat) lijkt wel of mijn zoon ook zo’n shift heeft gemaakt, ik zie zoveel verandering in hem. Alsof ze alles vanuit de Goddelijke bron herschikt hebben. Een nieuwe lei ….open en vrij, meegaan in de nieuwe stroom, nieuwe flow….nieuw begin. Dank je Sjaak voor deze mooie krachtige Touch of Matrix healing die jij in de wereld zet, de diepe touch, maar vooral jouw warme stem, veilige bedding en wijze woorden die direct aankwamen, doordat jij bent wie jij bent. Dank!"
~ Anoniem - september '17

"Hi Sjaak, 
Graag vertel ik je hoe ik de ToM behandeling heb ervaren, naar aanleiding van het verlies van mijn dochtertje. 
Ik voelde mij, de dag na de sessie, heel helder. En licht ook. Alsof er letterlijk meer ruimte was gekomen in mijn lijf en ik meer aanwezig kon zijn in het hier & nu.   Een fijn gevoel van geaard zijn, van letterlijk méér op aarde zijn. Wat me ook opviel, was een speciaal gevoel van rust dat ik specifiek herkende van mijn zwangerschap. Dat vond ik erg bijzonder, dat dit gevoel terugkwam! Het was alsof ik weer meer in mijn vrouwelijke centrum kon zijn, in mijn bekken en baarmoeder. Mijn aanwezigheid daar, is sinds het dragen en baren (en in de afgelopen maanden, na het overlijden) van Nova Mae al sterker en meer voelbaar dan ooit, maar na jouw behandeling voelde ik me nóg een laagje dieper zakken. 'Hmm, ja, dit is thuis', voelde ik, 'hier kan ik ook mezelf dragen.' Dat voelde enorm krachtig en kalm tegelijk. Ja... Ik wil je ontzettend bedanken hiervoor, lieve Sjaak! Voor de mooie, rustgevende en bekrachtigende ervaring, die aanvoelde als een herinnering.     
Liefs van Valentine (PS. Woorden zijn moeilijk om de ervaring precies te vatten :-))" - mei '17

"Ik ben op 6 jarige leeftijd in Spanje ’s-nachts in een appartement alleen gelaten. Dit heeft zodanige schade bij mij als kind teweeg gebracht, dat ik op latere leeftijd bij verlating van wie dan ook, telkens weer heel veel angst en ook paniek voelde opkomen. Door deze geweldige behandelingen van Sjaak zijn mijn angst en mijn paniekaanvallen nu helemaal weg! Ik kan nu eindelijk na al die jaren zonder deze verlatingsangst genieten van mijn eigen leven."
~ Anoniem - maart '17

"Ik heb zeker 10 jaar last gehad van de overgang met veel opvliegers en hevig transpireren. Ik krijg af en toe nog wel eens een opvliegertje, maar het hevig transpireren is na de behandeling van Sjaak echt nu helemaal weg!" 
~ Anoniem - maart '17

“Toen ik opstond, voelde ik mij zoals ik dat nog nooit eerder had beleefd. Ruim ... groot ... vrij ... alsof ik was binnengestapt in een nieuwe wereld. Dezelfde wereld ... maar te bekijken door een nieuwe bril ... ik voelde mij zeer, zeer onder de indruk.

In de loop van de dag merkte ik dat ik ruimte voelde rondom mijn emoties en gedachten. Waar ik eerder er snel in meegezogen werd, kan ik er nu veel beter naar kijken, de gedachten en emoties er laten zijn. Er is zoveel ruimte omheen dat ik er niet door in beslag genomen wordt, maar zowel de gedachten als gevoelens met gemak kan waarnemen. Er is veel meer ruimte gekomen voor bewustzijn. Ik voel mij thuisgekomen in mij zelf, ik ervaar zelfvertrouwen. Ik voel mij verlicht, opgelucht. Heb het gevoel dat er een heleboel is losgekomen qua oude vastzittende energie, die nu weer vrij kan stromen. Ik ervaar rust in mijn geest en lijf, ik heb veel meer geduld, ik voel mij ipv gehaast en geïrriteerd, tevreden met het moment ... En kan de dingen die er om mij heen gebeuren er gewoon laten zijn, zonder dat ik me stoor, irriteer, er door overprikkeld raak of er een oordeel over wil vellen. Ik ervaar ook pijn, die ik niet duiden kan maar er wel goed kan laten zijn. Er is veel ruimte om die pijn heen. Ik verwacht dat dit een nieuwe laag is die tijdens de volgende sessie mag worden opgeschoond.

Tweede sessie: Waar ik de vorige keer mij tijdens de sessie een soort de ruimte geslingerd voelde en er veel in mij werd losgemaakt en losgeweekt, heb ik de 2e sessie als veel meer aardend ervaren. Ik kon beter volgen wat je allemaal zei en slurpte je woorden op. Ja, jaaaaa! Riep het van binnen. Zo'n verlangen om te ontvangen en te ervaren wat er onder jouw begeleiding werd losgemaakt en vervolgens losgelaten. Op een gegeven moment letterlijk adembenemend ... ik voel mijn ademhaling versnellen en mijzelf naar adem happen. Mijn lijf schokte en bleef een poosje schokken en dan ... viel het stil. Alsof een oud stuk zich naar buiten had weten te werken en daarna ... kwam mijn lijf tot rust. En mijn geest tot rust. En kwam ik thuis. Nog een stukje verder thuis, in mijzelf. Mijn oorspronkelijke, vrije zelf. Vrij van beknellende patronen die tijdens mijn "wording" richting volwassenheid blijkbaar nodig zijn geweest, maar nu mij niet langer meer dienen.

En de heerlijke suggesties, de nieuwe programma's die daarvoor in de plaats kwamen ... steeds als je zei: "stel je eens voor, dat ... " ... en ik weet niet precies wat je dan zei, maar mijn ziel riep JA! En heeft het ontvangen. En zich toegeëigend. En met de grote letterlijke fysieke stap die je mij na de sessie vroeg te maken, ben ik die nieuwe werkelijkheid ingestapt. Een werkelijkheid, waarbij ik vandaag heb mogen ervaren dat ondanks een stuk pijn en gekwetstheid die ik momenteel ervaar aan de hand van een actuele situatie in mijn leven, ik dat met mijzelf kon oplossen en mijzelf kan dragen ... WOHW! Zelfvertrouwen ... Zelfliefde. Je hebt ze in de sessie benoemd. En ze zijn geïntegreerd.

En wat je ook aanhaalde was: de balans vinden tussen voor een ander willen zorgen en voor jezelf zorgen. Ook dat heeft zich in mij geprogrammeerd. Zo'n oud, maar momenteel ook zo'n actueel thema voor mij. En zo bevrijdend, zo helend om die balans in mijzelf te kunnen vinden en ervaren ... en daardoor de pijn en het verdriet, het geraakte gevoel, kunnen omarmen en het een plekje kunnen geven. Zonder daarvoor de liefde en erkenning van de ander nodig heb, ook al is er nog steeds het verlangen om dat van die ander te krijgen. Maar tegelijkertijd ervaar ik het in mijzelf en merk ik dat ik mijzelf hierin kan dragen. Rust en geborgenheid vinden in mijzelf ... en dat voelt zoooooo bevrijdend.”

~ Erika Visser


“In de periode oktober / november 3 ToM sessies van jou ontvangen. Mijn uitgangspunt was mijn niet vertrouwen in mijn eigen handelen, en vandaaruit mijn angst om onoverkomenlijke fouten te maken naar andere mensen. Wat nu na ruim 2 maanden overeind staat is dat ik ergens een basis van Vertrouwen in mijzelf heb gekregen. Geloof in het mogen leven van MIJN BLAUWDRUK ipv die van ouders ea in mijn omgeving. Misschien moet ik zeggen dat het VERTROUWEN in mij VERANKERD is. Hier ben ik nu nog heel blij mee en dankbaar voor. Go on, jij jouw weg, ik de mijne en daarin is het fijn elkaar te ontmoeten.

Liefs Ariena”


“Of ik woorden kan geven aan wat vandaag de Touch of Matrix sessie bij Sjaak me gebracht heeft ...  nee, eigenlijk niet. Want er bestaan geen woorden voor hoe het echt was. Maar natuurlijk is het fijn dat ik na de sessie veel scherper zie dan daarvoor en natuurlijk is het heerlijk dat mijn buik zich kan ontspannen. Maar wat er echt gebeurd is, zit veel dieper dan dat. Ik zie aan mijn ogen als ik in de spiegel kijk en ik voel het aan de manier waarop ik loop.
Maar woorden ... nee, die heb ik er eigenlijk niet voor. Dank je wel, Sjaak.

~ Karin Rossen 13/12/’17


"Wat jij hebt gedaan is dat je voor mij op vier niveaus aan het werk bent. Dus dat zijn vier deuren. Maar als deur 1 en 2 openstaan komt er heel iets anders uit dan als nummer drie openstaat. Jij hebt de gave om al die vier deuren in één keer te openen waardoor je overal toegang toe hebt. En dat vormt zich tot één gouden deur, de deur tot de ziel. Deze deur gaat alleen maar open op het moment dat het vertrouwen goed is. Wat jij hebt gedaan is dat jij contact met mij hebt gezocht, het vertrouwen hebt opgezocht. En de skills hebt om als priester, zo stond je namelijk ook in mijn metafoor, in mijn wereld, werkelijk met je gave vanuit volle overtuiging en vanuit liefde en kracht datgene op te roepen wat verwijderd mag worden en er iets nieuws voor in de plaats te stellen. 

Wat bij mij gebeurde is dat ik de gouden poort zelf moest openzetten, omdat het steeds heftiger werd. Hoe ik het zie is dat mijn wereld eruitziet als energieballen. Elk onderdeel heeft zijn eigen energiebal, heeft zijn eigen herinnering. Dat zijn negatieve herinneringen en positieve herinneringen. Maar op het moment dat je vanuit meerdere levens meerdere energieballen in dit leven tegenkomt, hoe meer dat wordt opgepropt. Dus er zijn kleintjes en grote. 

Wat je bij mij deed was dat je met je gave, met je ene hand bezig was om dingen wakker te maken en ervoor te zorgen dat ze verdreven werden, als een soort stofzuiger. En aan de andere kant was je bezig om de negativiteit te verwijderen van mijn harde schijf, wat je daadwerkelijk ook hebt gedaan. Dit waren eerst kleintjes en op een gegeven moment werd het steeds sneller, als een sneltrein. 

Helemaal aan het einde voelde ik dat er iets heel groots zat - en dat heb ik nooit ervaren. Dat noemde ik de 'queen bee', de ophoping van heel veel dingen die aan elkaar zijn geplakt, waardoor het één grote homp is geworden, wat eigenlijk de stop is geweest op mijn verlichting, of van mijn zijn of van mijn liefde of van alle overtuigingen die ik heb etc. Deze heb jij wakker geschud en heb je uiteindelijk weten te verdrijven. 

Jij had gewoon de kracht en de kunde om dit te verdrijven. Dit kan je alleen maar op hoog niveau, dat kan niet iemand anders zomaar doen. Je hebt dit gedaan op meerdere levens, meerdere essenties en meerdere disciplines. Dit was zo ontzettend krachtig dat jij mij weer met beide benen op de grond hebt gezet, en waardoor ik nu het gevoel heb van 'laat het maar stromen', vanuit volle liefde, vanuit volle intentie, vanuit volle overtuiging vanuit mijzelf.

Hoe zag jij eruit voor mij: je had een gewaad aan met een cape. Het gewaad van een priester, het gewaad was paars/blauw/wit. Vanuit magie en vanuit, ik weet niet meer hoe het was ... en met je ene hand was je de kracht uit mijn binnenste aan het verdrijven en met de andere hand was je de kracht aan het vernietigen, van wat eruit kwam. En uiteindelijk werd mijn deur, mijn poort die jij hebt geopend, die werd kapot gemaakt omdat de homp die eruit moest er niet uit kon door dat poortje. Dus ik heb het echt te lang vastgehouden. En dit stuk heb jij verwijderd voor mij.  

Ik geloof niet meer in oude overtuigingen, het gaat om wie je nu bent, en jij hebt echt de magie in handen om het verschil te maken. Dank je wel met alle oprechtheid en alle liefde naar jou toe. Dank je wel."

~ T.


Zo prachtig om na een Touch of Matrix sessie terug te krijgen wat er in de binnenwereld allemaal in beweging is gekomen. En ook wat het voor effecten heeft op iemands leven. Er komt letterlijk en figuurlijk van alles in beweging! Thema's die al vele jaren vastzitten komen los, hoe geweldig is dat!


"Sjaak vroeg me of ik kon vertellen wat ik ervaar tijdens het werken met ToM en wat ik merk aan veranderingen. Ik had chronische schouder en nek klachten. Daar wilde ik wel eens op een andere manier naar kijken. We combineren zijn kennis met de mijne en dan mogen er mooie dingen gebeuren. Ik voel me veilig bij Sjaak en kan daardoor gemakkelijk in de overgave en laten gebeuren wat er moet gebeuren. De eerste keer gingen we aan de slag met twee thema’s die een rode draad vormen in mijn bestaan. Tijdens deze sessie kwamen diverse reflexen voorbij die aan deze thema’s gelinkt zijn. Bij 1 bepaalde reflex ging mijn hele lijf letterlijk in de kramp. Dat deed pijn en was enorm vermoeiend. Sjaak benoemde dingen die echt binnenkwamen. Ik merkte dat ik enorm veel kon loslaten, de kramp werd steeds minder. Na de sessie lag ik letterlijk gevloerd. Een woord wat daar heel goed bij paste was controleloos. Ik had werkelijk geen idee of ik ooit nog zou weten hoe te moeten staan.

Inmiddels zijn we een aantal sessies verder. Door het werken met ToM vallen er kwartjes die veel effect hebben op mijn eigen manier van werken. Erg bijzonder om dit te mogen ervaren. Na de sessie ben ik een paar uur uit balans en dan komt er een nieuw evenwicht. Mijn schouder en nekklachten zijn een heel stuk minder, vaak ook zelfs weg. Er is van alles in beweging. Er was altijd een stemmetje in mij dat bij nieuwe dingen ervoor zorgde dat ik liever een stapje terug deed, een angst, geen idee waar die vandaan kwam. Ik gaf mezelf dan meestal een trap onder mijn kont en deed het toch omdat ik me niet door dat stemmetje wilde laten tegenhouden. Dat stemmetje is nu meestal niet meer te horen. Enorm bevrijdend!

Stappen zetten is nu echt zoveel gemakkelijker. Tijdens het werken met mijn cliënten voel ik meer, mijn handen stromen. Dat zorgt ervoor dat ik nog intuïtiever kan werken. Ik heb steeds minder schouderpijn. Mijn houding is opener, omdat mijn schouders niet meer naar voren worden getrokken. Ik heb veel meer energie. Kortom de combi Sjaak en ToM is top. 

~ Katrien Fornoville 15/12/'16
 

 

Wederom rakende feedback op een Touch of Matrix sessie. Deze keer was het thema "Vrijheid / Staan voor wie ik ben" waarbij "het moet altijd moeilijk" en "ik voel me niet gezien" losgelaten mochten worden. Dankbaar dat ik dit met jullie mag delen.


"Meteen bij het afstemmen voelde ik contact met mijn verleden, contact met de lange jaren van gepest zijn, me niet gezien voelen, eenzaamheid, donker, me onveilig voelen thuis…

Met regelmaat wel geprobeerd contact te maken met deze stukken omdat ik wist dat dat belangrijk was, maar ik kon er nooit echt bij. Touch of Matrix gaf me de mogelijkheid om er heel even volledig in te gaan, te voelen wat dit voor mij, voor mijn leven, voor wie ik nu ben, heeft betekend. Terugkijkend, voelend en erkennend dat ik deze periode als lang en donker, eenzaam en machteloos heb ervaren. Hierdoor nu volledig in de acceptatie kunnen dat dit echt was, dat dit een stuk van mij was en is.

Daartegenover voelde ik heel duidelijk wie ik echt was en wie ik echt ben…zo helder, zuiver, licht, vertrouwend, krachtig vanuit Liefde… Deze tegenstelling voelde als pijnlijk….omdat ook zo duidelijk werd wat ik van mezelf heb gemaakt in plaats van mijn lichte ik te zijn…welke muren ik heb gebouwd en welke angsten daar achter zitten. Verhelderend om contact te voelen met mijn originele ik, zo duidelijk zo duidelijk de persoon die ik heb gecreëerd en de persoon, het licht dat ik ben …. Nu voelend en steeds contact makend met mijn origineel, mijn licht naar binnen ademend, voelend dat ik rechterop ga staan, vertrouw, loslaat…

Na de sessie: Inzicht …. Chaos …. Inzicht …..verdriet… inzicht…. Inzicht…zacht… stroming.

Nog eerlijker durven zijn over wie ik ben en wat ik daarbij voel, over hoe ik wil leven en wat voor mij belangrijk is. Ook meer durven overgeven aan mijn partner en onze weg voelen samenvloeien. Me willen overgeven aan het samen groeien ipv moeten overgeven aan het samen groeien…. Ik voel grote verandering in een paar dagen tijd!!!!

Als ik zeg inzichten...inzichten...kan ik daarin wel specifieker zijn; "de creatie is in mijn eigen handen" > IK kan het prachtig maken en MIJN ideeën over gezelligheid/warmte/gek doen thuis ZELF invoeren. Ik ben daarvoor en daarbij van niemand afhankelijk. Ik voel dit nu stromen (ehm...over het algemeen dan..) Ik voel ook ideeën en stroming om de ideeën neer te zetten, ik kan me inleven in de belevingswereld van de kinderen. Alsof ik wakker word uit een droom...ik was er wel maar vaag aanwezig.... Dag 2: wakker worden zonder hartkloppingen...in rust...zonder schuldgevoel om wie ik ben, zonder overtuiging dat ik verkeerd (bezig) ben...dat was standaard aanwezig.. Heel zacht voelt het.

O ja een mooie tijdens het wandelen: verloren zielsfragmenten: Ik voelde me leeg en voelde me als een puzzel met veel missende stukjes. ik voelde de missende puzzelstukjes één voor één binnenkomen, ging rechterop lopen, schouders naar achteren. Voelde alsof iemand ondeugend keek en blije bubbels in mijn buik plaatste. En ik kreeg een goed blij idee om thuis in te voeren wat heel goed heeft uitgepakt.

Ik voel nu heel duidelijk het verschil tussen reageren vanuit stroming en heel veel willen geven vs reageren vanuit needyness > willen ontvangen om een gevoel te creëren dat er niet is. Fijn om me te kunnen overgeven aan de vertrouwde stem en houding van Sjaak die heel bewust maar voor mij op de achtergrond aanwezig is…heel goed invoelend in datgene dat gebeurt en wat nodig is.

Vanuit veel dankbaarheid geschreven…"

~ L.R. 27/12/'16
 

"Mijn traject van 3 ToM behandelingen door Sjaak heeft 5 weken geduurd. Een week na de eerste sessie merkte ik een dip in m'n weerstand met allemaal kwaaltjes en ook kwam er een hoest los. Ik ervoer de fysieke 'purge' als positief omdat mijn lichaam aan het loslaten was; schoonmaken. Zo ervoer ik na de eerste sessie bv een spierpijn rond mijn hele schedelrand door het vrijkomen van de last van de ophanging in m'n vijfde leven. Mijn rechteroog ging door een ontsteking heen die het loslaten liet zien van de pijn dat m'n oog ooit was uitgestoken met een gloeiende pook. Dit allemaal observeerde ik zoals ik het hier schrijf; zonder emotionele lading. Die heeft Sjaak er allemaal met succes "afgeknipt". Zo krachtig was ook mijn vertrouwen rondom een proces dat langer duurde; mijn hoest. In meer dan 4 weken veranderde mijn hoest van kriebel en vastzittend in een slijmhoest gevolgd door kokhalzen en m'n keel die dichtklapte waardoor ik telkens naar adem hapte. ‘s Nachts werd ik meerdere malen kokhalzend en naar adem happend wakker. Zonder emotie en vol verwondering heb ik dit proces gade geslagen. 'Tsja, je vraagt ook wel wat; 100% zielemissie' (gr)appte Sjaak eens naar me.

Sjaak was super supportive in het hele proces en bood z'n hulp en steun aan, maar ik voelde veel vertrouwen in de wijsheid van mijn systeem en het kwam bij me op dat ik energetisch alles losliet wat ik ooit geslikt heb in m'n leven. Alle momenten dat ik niet authentiek was. Later deed het me denken aan doodgaan en telkens weer opnieuw geboren worden. Alsof oude lagen los lieten en iets nieuws het licht zag. De week na mijn 3e sessie met Sjaak voelde ik me overweldigd, serieus, druk, geïrriteerd geen overzicht hebben, geen richting kunnen geven, had ik vaak hoofdpijn en last van m'n maag. Ik voelde veel compassie voor mezelf en hield mezelf zoveel mogelijk dicht aan m'n hart in deze moeilijke tijd. Tot die avond dat ik ineens achter m'n computer zat en Circling Ibiza op fb zette, events maakte, mensen uitnodigde. Er kwam een energie vrij.. alsof ik een propje was geweest in een pijp die daar vast zat, de druk had zich opgebouwd, en..... tschhhhhh daar schoot ik los! Het universum in, langs de sterren, stralend en met veel voorwaartse kracht.

Bij elke sessie die ik geef wordt m'n kokhalzen minder. Vannacht ben ik voor het eerst in 2 weken niet naar adem snakkend wakker geworden. Ik voel een natuurlijkheid en dienstbaarheid in het werk wat ik doe en ook zo natuurlijk voelt het om gezien te worden. Maar hoe bijzonder is dat! En zo bevredigend. Tot in het diepst van m'n wezen. Ik voel zoveel enthousiasme en energie om mezelf te zijn en te laten zijn. En te delen. Authentiek. Bewust. Liefdevol. Mijn diepe dankbaarheid liefste Sjaak, voor je ondersteuning van dit proces. Allemaal begonnen door de vraag die jij mij half december bij jullie op de bank stelde: als je alles voor jezelf zou kunnen wensen, wat zou je dan wensen? Magisch leven. Ik hou van je Sjaak.

~ Anika 21/1/’17