De Tempel is onze bedding. De sacred space (heilige ruimte), de veiligheid die bij Desideratum zo hoog in het vaandel staat. Pas als je je veilig voelt, kun je je werkelijk openen. En pas als je je werkelijk kunt openen, kan intimiteit echt binnenkomen, tot in al je cellen, in al je vezels. Dan kun je van binnenuit opbloeien. Dan kan jouw levensenergie echt gaan stromen. En stromende levensenergie betekent een stromend leven...

De Tempel is ook de plek van waaruit we ons altijd verbonden weten met het grotere geheel. We zijn niet alleen individuele mensen met eigen wensen, maar ook verbonden met elkaar, met planten, dieren, de lucht, de sterren... Zoals de maan invloed heeft op het getij van de zee, zo heeft het seizoen invloed op het humeur van de mens. Het hart van de levensenergie klopt in alle wezens, mens en dier, zichtbaar en onzichtbaar. Het grotere geheel.

In de Tempel vertragen we. Nemen we de tijd om met volle aandacht te voelen wat een aanraking werkelijk met ons doet. Luisteren we naar ons eigen levensritme: de ademhaling.

In de Tempel kun je tot jezelf komen, om je van daaruit te verbinden met anderen en met het grotere geheel. Mannen onder elkaar, vrouwen onder elkaar, mannen en vrouwen gezamenlijk in rituelen of in omhelzingen.

Klik op onderstaande afbeeldingen voor gedetailleerde informatie.