Een heerlijke driedaagse singles retraite, inclusief overnachtingen. En dat in een kleine groep met veel persoonlijke aandacht. Drie dagen vol tantrische meditaties, ademen, dansen, aanraking, ontspannen, loslaten, opladen en verbinden. Drie dagen om een boost te geven aan jouw levensstroom. 

Wat gaan we doen

Een veilige bedding, verbinding met het grotere geheel, een prettige afgestemde omgeving - die basisvoorwaarden scheppen we bij Desideratum, als altijd. Daartoe starten we met het verbinden met de belangrijkste persoon in je leven: jijzelf. Eerst naar binnen dus, en van daaruit naar buiten (in verbinding met de anderen).

Je leert over bewustzijn en meditatie, over vertraging, energie en levenskracht. Over hoe je in jouw levensstroom blokkades kunt herkennen en opruimen, hoe je jouw levensstroom kunt vergroten en verruimen.

We zoeken de verdieping op, leren je tantrische ademtechnieken, gaan de chakra's niet alleen bespreken maar ook ervaren. Je zult jouw eigen levensenergie verder ontdekken en laten stromen. Het mannelijke en het vrouwelijke - wat is dat eigenlijk? En hoe kan de man/vrouw polariteit je voeden met extase, blijdschap, levendigheid? Bewuste aanraking, vragen om wat je wil, aangeven wat je niet wil (consent): het hoort er allemaal bij.

Het zou zomaar kunnen dat we één van de avonden onze jacuzzi openstellen voor wie wil... ;-)

We creëren prettige, afgestemde dagen met voldoende afwisseling tussen bewegen en stilzitten, tussen rustig zijn en gek doen, tussen actief zijn, loslaten en integreren.

Veiligheid en grenzen...

Veiligheid en respect staan te allen tijde voorop. Jouw grenzen en veiligheid zijn heel belangrijk. We zullen daar bij het begin van de retraite bij stilstaan. We nodigen je uit om de verantwoordelijkheid voor jezelf te dragen en te communiceren wat je wel of niet wilt. Èn we vragen een ieder om daar met alle respect mee om te gaan. Tegelijk houden wij dit in de gaten.

...en verlangen!

Bij Desideratum nodigen we je uit om, in een veilige heilige setting, je verlangen alle ruimte te geven door het te verbinden met je hart. We creëren daarvoor een veilige warme bedding in onze tempel.

Laat het stromen!

Seksuele energie, levensenergie, qi, kundalini - het is creatiekracht. Hieruit zijn wij geboren. En je kunt er nog zóveel meer mee; wàt, dat ontdek je in de retraite.

Even voor de duidelijkheid: we gaan geen seks hebben in deze retraite. Afhankelijk van de groep is het in sommige oefeningen een vrije keuze om naakt te zijn. Maar je gaat ook leren en ervaren hoe heerlijk 't kan stromen in je lijf zónder dat je daarvoor naakt hoeft te zijn.

Ervaringen

"Ben zo blij dat ik bij jullie ben geweest. Had vooraf zo'n weerstand en tegelijkertijd zo'n drang om te gaan. Ik wist van te voren niet wat ik zou vinden, maar het is voor mij 'thuiskomen' geworden.
Fantastisch en bovenal met mooie ervaringen. Ben echt herboren bij jullie.”
~ Liefs, Astrid (april ’17)

“Ik heb echt ontzettend genoten van alles. Wat fantastisch was dit weekend! Ik voel me helemaal opengegaan en krachtig. Ik merk dat ik ontzettend veel ballast kwijt ben en dat ik er ook niet op terug hoef te kijken. Wat ik nu voel is een intens gevoel van vrijheid. Ik voel zoveel liefde voor jullie! Hopelijk tot ziens!”
~ Bettine, april ‘17 

“Afgelopen dagen heb ik meegedaan aan de lenteretraite van Desideratum. Wat was het ontzettend mooi! In een groep van vijf mannen en zes vrouwen meegedaan aan een serie workshops op het gebied van dans, meditatie, massage, verstilling, verbinding, intimiteit. Het heeft mij heel mooie, nieuwe inzichten opgeleverd. En ik heb verbinding mogen maken met de prachtige mannen en vrouwen met wie ik deze dagen gedeeld heb. Ik vond het helemaal geweldig! Dank jullie wel voor de veilige omgeving waarin dit allemaal tot stand kon komen, en dank jullie wel, mooie mede-deelnemers!”
~ Jurgen Aertssen, april ‘17

Praktische informatie

Investering
Deze retraite kost € 277,- per persoon.
Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Data
Lenteretraite 2019: Vrijdag 19 t/m zondag 21 april
N.B. Van 4 t/m 10 augustus geven we een zomerweek in Frankrijk. Heb je interesse laat het ons dan snel weten, er zijn maar 12 plaatsen beschikbaar.

Tijden
De retraite start om 14.00u op vrijdagmiddag en eindigt rond 17.00u op zondag

Locatie
Huize Overvloedt, ons eigen woonhuis en verborgen tempel, aan de Waterlandsingel 104 te Den Haag.

Overnachten
Er zijn 5 slaapkamers met in totaal 11 slaapplekken (deels in tweepersoonsbedden, deels op een matras op de grond. "Herberg-stijl"). Matrassen en kussens zijn aanwezig, zelf graag een slaapzak en kussensloop meenemen, plus een eigen handdoek.

De maaltijden
Ontbijt en lunch op dag 2 en 3, en avondeten op dag 2 zijn inbegrepen. De avondmaaltijd op dag 1 is een zogeheten 'potluck', waarbij iedereen iets meeneemt. Voor elke retraite is dat met een speciaal thema - wat dat is...hoor je als je deelneemt :-)

Deelnemers
Deze retraite biedt plek voor maximaal 11 deelnemers. We streven naar een mooie balans tussen het aantal mannen en vrouwen. Bij minimaal 6 deelnemers gaat de retraite door.

We kijken er naar uit, graag tot dan!
Warme groet, Kersti & Sjaak

=============
* Ben je geïnteresseerd in onze activiteiten, abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Dit kan op elke webpagina aan de rechterkant.

** Mocht je dit event tegenkomen en denken "Ja maar ik bèn helemaal niet single, ik ben in relatie, en toch willen wij óók zoiets!" - kijk dan bij onze koppelsretraite.