Hoe kan onze relatie (nog) intiemer worden? Hoe houd ik mijn hart open naar m’n lief – ook bij confrontaties, gekibbel, angst of pijn? Hoe kunnen we moeiteloos stromen, spelen en genieten?

  

Zijn jullie een koppel dat:

  • samen wil leren, exploreren, genieten, ervaren en groeien;

  • openstaat voor het loslaten van de niet-werkende patronen waarin jullie mogelijk beland zijn;

  • elkaar weer met nieuw vuur en verlangen wil zien en beleven;

  • klaar is voor een verdieping en verrijking van de intimiteit;

  • de moed heeft om in het onbekende te springen.

 

     

Willen jullie:

 • Jullie verbinding hernieuwen en verdiepen
 • Samen nieuwe herinneringen maken
 • Oefeningen en tools voor intimiteit aangereikt krijgen om te integreren in jullie dagelijks leven
 • Tantra, beweging, dans, massage, leren, delen
 • Begrijpen hoe jullie elkaars zielemissie versterken (1+1 is meer dan 2)
 • Een onvergetelijke ervaring beleven met elkaar en met andere koppels, in een intieme veilige setting

 

...dan is de koppelsretraite “Helende intimiteit” voor jullie!

Tijdens deze retraite duiken we een weekend lang, in kleine huiselijke setting (max. 4 koppels), in intimiteit op alle lagen en op alle levels:

 • cognitief
 • emotioneel
 • fysiek
 • seksueel
 • spiritueel

 

Samen spelen

Samen leren

Samen leven

Samen ZIJN

 

Helende intimiteit

Hoe leven we in ware intimiteit met elkaar? Genieten we van kleine en grote dingen? Hoe gaan we om met triggers, met de prachtige en soms ook heftige spiegel die onze liefdespartner ons voorhoudt?

Helende intimiteit betekent daarbij niet dat we iets gaan repareren. Het betekent dat we je helpen te beseffen dat er nooit iets kapot is geweest. Door je op alle levels van intimiteit te openen naar elkaar, kun je ervaren dat er in de tijd misschien wel iets tussen jullie in is komen te staan, maar dat de essentie van jullie liefde nooit stuk is geweest. Het gaat zelfs nog dieper: jullie liefdevolle samenzijn zorgt ervoor dat de eventuele verwarring over je eigen heel zijn boven water komt. Je partner als spiegel, je partner als klankbord om jezelf weer als heel te kunnen zien en ervaren. En zo wordt 1 + 1 meer dan 2...

 

Wat gaan we doen?

We gaan gedurende een weekend (vrijdag einde middag t/m zondag einde middag) samen het avontuur aan. We werken met onder andere:

 • Ademwerk
 • Lichaamswerk
 • Meditatie
 • Creativiteit
 • Dans
 • Communicatietechnieken
 • Aanraking
 • Energiewerk
 • Tantra

 

Ernst en lachen gaan hand in hand.

Genot mag gevoeld, getoond en gehoord worden.

Pijn mag er zijn, mag geuit en getransformeerd worden.

Je stem mag klinken.

Jij ziet je geliefde en je geliefde ziet jou, als nooit tevoren.

Je zielsverbinding wordt hersteld.

Je innerlijk kind mag schreeuwen en snikken, dansen en spelen.

 

 

Je doet de oefeningen individueel of met je eigen partner – deze retraite is voor jullie samen, voor jullie verbinding en groei. Uiteraard creëren we met z’n allen een gezamenlijk veld waardoor je geïnspireerd, gedragen, gezien en gehoord wordt.

Wie zijn wij?

De retraite wordt begeleid door Sjaak en Kersti Afrodite, een koppel dat zelf dagelijks leert, geniet van elkaar, elkaar tot tranen toe liefheeft, zich radicaal eerlijk opent naar elkaar en ook na jaren samenzijn diepere diepten blijft ontdekken.

Sjaak zegt:
"Laten we elkaar zien in de heelheid die we zijn. Het kan zo helpen om te beseffen dat onmin en ruzie vaak niets anders zijn dan een storing op de lijn; niet persoonlijk, niet tegen jou gericht, maar puur veroorzaakt door een onverwerkt verleden of niet-dienende overtuigingen. Heb je dit door, dan slaat irritatie heel snel om in compassie. En vanuit daar kun je elkaar zoveel makkelijker herinneren aan wie je werkelijk bent."

Kersti Afrodite vult aan:
"Het is een bevrijding om niets te verbergen voor elkaar. Alles open & bloot tonen en delen. Dat is pas naaktheid. En die basis geeft zoveel verbinding, zo'n intense levensvreugde, dat gewone dagelijkse dingen innig en bijzonder worden. Wij worden elke dag wakker met een lach en gaan samen naar bed met een lach!"

Reacties van deelnemers:

"Such an amazing journey it was!!! So many discovers in yourself and in a partner, by real practice for hours getting a new view to the World around, better connecting to yourself and your partner, seeing deeper what your Body needs and how it can be touched more sensually and effectively . It was all about our 5 senses, breathing, touches, massage , playfulness !!! I almost have no words to describe how thankful I am to Kersti Vervloet and Sjaak Groenewoud for that experience! What you do is priceless"
Julia, september 2016

"Kernwoorden voor Sjaak en Kersti Afrodite: open, oprecht, puur, krachtig. Ze zijn respectvol en liefdevol in hun begeleiden en stralen zelf vertrouwen en levensenergie uit. Een heel fijn koppel om mee te werken en bij te zijn!"
Maaike Chandana de Groot, mei 2015

"Ik heb jullie begeleiding ervaren als zeer warm, liefdevol en veilig. Ik voelde me veilig om mijn eigen intimiteit en die samen met mijn partner verder te onderzoeken. Heel fijn!"
Sanne Dijkstra, mei 2015

"Lieve Kersti Afrodite&Sjaak, bij deze wil ik jullie heel erg bedanken voor jullie liefdevolle en intense aandacht die jullie ons gegeven hebben. Er is zeker 'iets' gegroeid tussen ons waar jullie de ruimte voor hebben gecreëerd. Voor dat geschenk ben ik jullie dankbaar."
Deelnemer, april 2015

"Ik ben er echt vol van, en kan alleen maar zeggen: wow, wow, wat een emoties, vuur, stilte, pijn, verdriet, kracht, plezier en een overvloed aan liefde. Over jochies en meissies, goden en godinnen. Ik hou van mij, ik mag er zijn, mijn gevoel mag er zijn. Ik zie jou. Ik voel jou. Ik ben er voor jou. Ik ga niet weg. Na het weekend voelde ik echt sterk de behoefte het met iemand te delen, en mijn vriendin zei na mijn verhaal: ‘Dat klinkt als een weekend dat echt goed is voor elk koppel!’

Yes, it really is!"
Wendy, december 2014

 "Het was een geweldig liefdevol weekend. Al mijn intenties zijn uitgekomen. Ik heb mezelf en mijn lief in liefdevolle verbinding mogen ontmoeten. Dank voor alles Sjaak en Kersti."
Richard, december 2014

 “Zo trots! Zo dankbaar! We genieten nog heerlijk na van elkaar en zo fijn om bij jullie te hebben mogen zijn! Jullie zijn zo geweldig!!!! Dat is met geen woorden vast te leggen! Dat moet je gewoon ervaren, hoe dat dan voelt! Zo fantastisch! Zo Liefdevol! Zo Puur! Jullie hebben veel te geven. Waar zeker veel koppels van dromen! Yesssss!!!! Wat een weekend ☆★ “
Jolanda, december 2014

Tekst en foto van Rupert Maier. Geschreven na de Sacred Heart Meditation in de retraite van februari '16

 

Praktische informatie

Eerstvolgende data: 12 t/m 14 januari '18 (vol!) en 11 t/m 13 mei '18. Data na de zomer volgen nog.

 • Aankomst vrijdag 15u-16u. Start om 16u.
 • Einde: zondag 17u.
 • Locatie: ons fijne huis, de verborgen tempel "Huize Overvloedt”.
 • Adres: Waterlandsingel 104, 2548 ST Den Haag.

Jullie slapen in aangrenzende kamers en delen één badkamer met elkaar.

Inbegrepen: alle (vegetarische) maaltijden, verblijf, beddengoed, materiaal.

Kosten: € 325,- inclusief BTW per persoon

Aanmelden en vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-27523419) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-11018636)
Ook te vinden op Facebook in ons overzicht: Facebook events 

Let op: beperkte beschikbaarheid, maximaal 4 koppels. 
Je aanmelding is definitief nadat je een bevestiging per mail hebt ontvangen èn de betaling hebt overgemaakt.